Peste hotare cu masina inchiriata

Exista situatii speciale cand excursiia pe care o aveti planificata va poate duce inafara granitelor tarii de unde ati inchiriat masina. Este adevarat ca un autoturism inchiriat va rezolva multe probeme si il puteti selecta pe cel mai adecvat traseului ce doriti ca sa il parcurgeti sau numarului de persoane care vor fi transportate, puteti opta sa inchiriati unele accesorii fara ca sa le achizitionati, mai ales cand se dovedeste utilitatea lor sezoniera si nu una continua. Dar nu intotdeauna o masina obtinuta in sistem rent-a-car va scapa mereu de toate necazurile. Daca in tara unde ati inchiriat autoturismul acesta vi se inlocuieste in situatia unei defectiuni, aveti un numar nelimitat de kilometri, asistenta telefonica, dar si alte multe avantaje, aceste lucruri se schimba cand va decideti sa iesiti inafara ei.

Mai intai, ca sa treceti granitele tarii (in cazul in care agentiile care inchiriaza autoturismul accepta acest lucru) trebuie sa aveti o declaratie in scris plus o imputernicire scrisa din partea companiei de inchiriere auto si o sa vi se ceara o valoare de garantie dubla pentru inchiriere (iar suma respectiva va fi tinuta blocata pe card). Intocmirea actelor pentru a parasi tara se vor achita din banii dumneavoastra.

Parasirea teritoriului tarii aduce si alte restrictii. Astfel, nu puteti accesa respectivele produse pentru micsorarea garantiei; totodata veti avea o limita de km/zi (anterior aveati număr de kilometri nelimitati) iar kilometrii in plus vor fi taxati cu o suma intre 0,06 euro per kilometru si maximum 0,1 euro per kilometru, depinzand de clasa masinii; daca autoturismul se defecteaza, trebuie sa o aduceti in Romania pe cheltuiala proprie; nu veti putea beneficia de reducere la inchiriere cand faceti o rezervare pentru un timp mai lung.

Asadar, inainte de a decide inchirierea unei masini pentru a parasi tara, este mai bine ca sa va interesati daca nu care cumva este ceva mai ieftin ca sa inchiriati masina direct in tara in care doriti ca sa ajungeti. Atat timp cat va aflati in Romania, veti putea lasa autoturismul intr-un loc prestabilit, in acord cu compania de inchiriere auto, pentru o anumita suma, loc de unde reprezentantii firmei vor putea ca sa o ridice, ori, daca sejurul din cealalta tara se efectueaza pe o perioada mai mica, veti putea ca sa o lasati parcata in apropiere de vama. Astfel va veti scuti de problemele care pot aparea si veti putea evita riscurile care se pot ivi odata cu plecarea din tara la volanul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *