Intoxicație vizuală. Soluţia pentru un caz medical foarte dificil, găsită cu ajutorul serialului "Dr. House"

Hence acetylcholine accumulates intoxicație vizuală nerve synapses and neuromuscular junctions, stimulating muscarinic and nicotinic receptors and the central nervous system. Rezumat: Pesticidele organofosforice inhiba minus 9 viziune este cât de mult, determinand acumularea de acetilcolina intoxicație vizuală fanta sinaptica si jonctiunea neuromusculara, in acest fel stimuland receptorii muscarinici, nicotinici si sistemul nervos central.

Sunt peste de formule diferite pesticide si peste de branduri de intoxicație vizuală. Insecticidele organofosforice includ clorpirifos, acid fosforotioic Diazinondiclorvos, fention, malation siparation; si insecticidele carbamice includ aldicarb, propoxur Baygoncarbaril si bendiocarb Ficam sunt utilizabile si numeroase altele.

Ambenoniumul, neostigmina, fizostigmina sipiridostigmina sunt substante carbamice terapeutice, iar gazul sarin nervos este un organofosfat.

Intoxicatia cu organo-fosforice

Gravitatea manifestarilor este diferita in functie de tipul substantei ingerate. Toxice severe sunt: Sytox,Epn, Tepp. Moderat toxice sunt: diazinon, fention, clor pirifos. Cu toxicitate redusa sunt: malathion, clorthioin, bromofos. Caracteristici generale ale oragnofosforicelor: Solubilitate in esteri si majoritatea intoxicație vizuală organici, insolubili in etil ester, insolubili in apa.

Stabilitate numai la pH acid sau neutru.

Intoxicație vizuală

Lichid incolor sau galben, maron inchis sau verde. Expunerea profesionala poate apare la ceicare participa la fabricarea pesticidelor organofosforice trebuie efectuate programe de instructiela cei care aplica aceste pesticide de obicei este cea mai frecventa intoxicatie, deorece acesti lucratori nu cunosc bine metodele de protectie a munciila intoxicație vizuală care manipuleaza,transporta si depoziteaza aceste produse, la cei care le prepara. Mai exista intoxicatii atunci cand aparatele cu care se intoxicație vizuală nu functioneaza normal, chiar daca lucratorii cunosc masurile de protectie.

Patrunderea in organism este posibila pe mai multe cai. Calea aeriana prin inhalarea aerosolilor de pesticide,calea cutanata si mucoase. Este cea mai frecvente intoxicatie profesionala si apare chiar si cu piele si mucoase integre. Calea orala este prezenta in intoxicatiile accidentale sau in tentativele de suicid.

Intoxicatia cu organo-fosforice - Revista Galenus

Mod de actiune: Pesticidele organofosforice actioneaza prin blocarea ireversibila a aceticolinesterazei, determinand acumularea de acetilcolina in organism. Acetilcolinesteraza este esentiala pentru functionarea normala a nervilor, intoxicație vizuală blocarea acestei enzime va determina acumularea de aceticolina si rezultatul va fi o suprastimulare a muschilor.

Acetilcolina a fost descrisa pentru prima data in anul de Henry Hallet Dale, la nivelul muschiului cardiac.

A fost apoi reconfirmata de Otto Loewi care initial a denumit-o Vagusstof, din cauza observatiilor legate de nervul vag.

intoxicație vizuală medicament ochi plus pentru vedere

Ambii cercetatori au primit in anul premiul Nobel pentru medicina. In sistemul nervos periferic acetilcolina actioneaza pe receptorii de acetilcolina ai muschilor scheletici si deschide canalele de sodiu ale membranei celulare. Ionii de sodiu patrund in interior si genereaza contractia musculara.

ce te-a ajutat să-ți vindeci vederea sfaturi reale pentru îmbunătățirea vederii

La nivelul creierului acetilcolina este implicata in procesele de atentie si mentinere a starii de constienta. Acetilcolina este sintetizata in neuronii colinergici din colina si acetilcoenzima A, in prezenta unei enzime numita acetil colintransferaza.

Acetilcolinesteraza converteste acetilcolina la colina si acetat. Aceasta enzima se gaseste in fanta sinaptica. Acetilcolina intoxicație vizuală la nivelul receptorilor. Sunt doua tipuri de receptori: receptori muscarinici si receptori nicotinici. Acetilcolina este o intoxicație vizuală organica neurotransmitatoare.

Но контакт был, вероятно, необыкновенно важен, а обещания столь же велики. В течение очень короткого промежутка времени наши предки и все дружественные им сообщества разумных существ прошли путь, оценить который мы не в состоянии.

Este un ester al acidului acetic cu colina. Este un neurotransmitator al sistemului nervos autonom, actionand atat periferic cat si central. Este neurotransmitatorul de baza in ganglionii autonomii. Acetilcolina actioneaza si la nivelul inimii unde are efect inhibitor, determinand bradicardie. La nivelul muschilor scheletici are rol intoxicație vizuală determinand excitarea jonctiunii neuromusculare.

intoxicație vizuală cum se tratează ochii și vederea

Efectele organofosforicelor se datoreaza excesului de acetilcolina, prin intoxicație vizuală ireversibila a acetilcolinesterazei. Acumularea acetilcolinei in neuronii motori determina suprastimulare la nivelul jonctiunii neuromusculare. Cand acest fenomen se intampla apar simptome ca: slabiciune musculara, fatigabilitate, crampe musculare, fasciculatii, paralizie musculara.

Cand acetilcolina se acumuleaza in ganglionii autonomi aceasta determina suprastimulare a receptorilor nicotinici in sistemul simpatic. Simptomele care apar sunt hipertensiunea si hipoglicemia. Suprasaturarea receptorilor nicotinici in sistemul nervos central intoxicație intoxicație vizuală anxietate, cefalee, convulsii, ataxie, depresie respiratorie, colaps circulator, coma.

Cand are loc suprastimularea muscarinica datorata excesului de acetilcoina apar simptome vizuale, wheezing datorat bronhospasmului, cresterea cantitatii de secretii bronsice, accentuarea secretiei salivare, lacrimare, transpiratie, accelerarea peristalticii. Simptomele pot apate acut sau cronic, fiind influetate de substanta chimica, cantitatea, calea de expunere, individualitatea de degradare a substantei.

Sunt descrise o serie de efecte neurotoxice care determina: sindromul colinergic, polineuropatie indusa de organofosforice, sindromul intermediar,tulburari neuropsihiatrice induse de organofosforice. Aceste manifestari neurotoxice apar atat dupa intoxicatia acuta,cat si dupa cea cronica.

Sindromul colinergic apare in intoxicație vizuală acuta si este proportional cu nivelul de acetilcolina.

Soluţia pentru un caz medical foarte dificil, găsită cu ajutorul serialului "Dr. House"

Simptomele includ: mioza, lacrimatie, simptome digestive, respiratie dificila, dispnee, bradiacrdie, cianoza, voma, diaree.

Pot apare convulsii, coma si insuficienta respiratorie acuta. Persoana poate dezvolta tulburari de comportament: agresivitate, episoade psihotice acute, deficit cognitiv.

Irina Antonescu - Frici legate de sanantate: febra, alergii, intoxicatii

Decesul apare adesea prin insuficienta respiratorie acuta. Tratamentul sindromului intoxicație vizuală este administrareade atropina sulfat si oxima. Uneori se asociaza si diazepamul, pentru controlul crizelor convulsive sau a tulburarilor psihiatrice. În evolutia normala a intoxicatiei la poate apare sindromul intermediar care este datorat aparitiei tolerantei la suprastimulare determinata de acetilcolina asupra receptorilor muscarinici, fenomen care nu afecteaza receptorii nicotinici, aparand deci un sindrom nicotinic.

Semnele acestui sindrom sunt : slabiciunea gatului, membrelor superioare, diaree, deces. Polineuropatia indusa de organofosforice apare intr-un numar redus de cazuri, la aproximativ 2 saptamani de la expunere, cand apare paralizie.

Indicaţiile vizuale asupra substanţelor chimice Probele concrete de prezenţă a modificări neaşteptate ale materialelor; simptomele de intoxicaţie chimică. Toxicitate optică neuropatie. Leziunile toxice sunt caracteristice, de exemplu, intoxicație metilovymspirtom; alcool etilic, și tutun tutun-alkogolnayaambliopiya progresează pe parcursul mai multor zile sau săptămâni și metanol disulfuramom, cianurile, fenotiazina, izoniazida, Preparate antineoplasticheskiemi, tricloretilenă și altele.

Apare ataxia. Simptomele debuteaza cu dureri acute la nivelul membrelor inferioare, care se agraveaza in urmatoarele lunii. In cele mai grave situatii se poate ajunge la tetraplegie. Tratamentul va imbunatatii doar functia senzitiva, dar functia motorie este pierduta definitiv.

Tablou clinic

intoxicație vizuală Tulburarile psihiatrice apar in absenta simptomelor colinergice si nu sunt dependente de inhibarea acetilcolinesterazei. Aceste manifestari apar tardiv dupa expunere. Manifestari frecvente sunt: deficit cognitiv, tulburari de dispozitie, neuropatie periferica, simptome extrapiramidale. Nu se cunoaste fiziopatologia acestui sindrom. Perioada de aparitie a manifestarilor depinde de: doze si tipul substantei folosite, de intoxicație vizuală de patrundere in organism, de perioada dintre contact si decontaminare, de combinarea a doua sau mai multe substante.

Diagnosticul intoxicație vizuală in primul rand sugerat fie de expunerea profesionala, frecvent cunoscuta, fie de gasirea langa victima a diferitelor recipiente ce contin substanta.

Vezi mai multe articole din categoria stiinta-sanatate "Căutând o cauză validă care să combine toate aceste simptome şi amintindu-ne de un episod din serialul «Dr. House» pe care l-am utilizat ca material pedagogic pentru studenţii la medicină, am început intoxicație vizuală bănuim o intoxicaţie cu cobalt", a explicat profesorul german într-un articol apărut în prestigioasa revistă medicală britanică. În noiembrieproteza stângă s-a spart şi a fost înlocuită cu o proteză care a avut părţi din metal. La şase luni după aceea, pacientul, care a avut până atunci o stare de sănătate bună, a început să prezinte simptome inexplicabile care mergeau de la reflux esofagian până la probleme cardiace.

Mai multe despre acest subiect