Ingrijirea autoturismului pe timpul iernii

Intr-o vreme cand oamenii sunt dependenti de masinarii si de tehnologie pentru a-si putea desfasura activitatile cotidiene, este indicat sa existe tot mai multe solutii in vederea pastrarii acestora in conditiile cele mai bune. De exemplu, nu ar vrea nimeni ca sa isi schimbe laptopul, tableta sau telefonul anual sau chiar mai frecvent. Acelasi lucru se va intampla si cu masinile: este necesar ca oamenii sa invete a avea grija de ele, atat pentru buzunarul propriu cat si pentru evitarea accidentelor. Iata cateva sfaturi oferite de Hermin Rent-a-car Cluj:

Pentru iarna, in mod obligatoriu va trebui sa respectati acele instructiuni care va vor permite sa va pastrati autoturismul ca nou pentru cat mai multa vreme si cu sprijinul carora evitati accidentele. Mai intai, dotati autoturismul cu anvelopele pentru iarna. Este deosebit de important ca ele sa fie inlocuite, pentru a avea o aderenta mai buna dar si pentru rularea pe carosabil, chiar impropriu, fara probleme.

Cand ninge si este prezent si poleiul ori daca parcurgeti unele drumuri care sunt acoperite cu gheata, este indicat ca autoturismul sa fie dotat si cu lanturi metalice care se aseaza peste anvelope. Lanturile impiedica derapajul masinii si o ajuta sa aiba tractiunea mai buna. Atentie insa: nici anvelopele pentru iarna, nici lanturile metalice nu garanteaza ca autovehiculul nu va derapa, asadar trebuie ca sa conduceti atent, daca nu exista posibilitatea de amanare a drumului.

Apoi, autoturismul mai are nevoie de antigel, substanta care impiedica inghetul motorului. In realitate, antigelul trebuie folosit permanent, pentru ca el joaca mai multe roluri in protectia motorului, indiferent de anotimpul in care este folosit. Pe langa antigel, se prefera ca si agentul de curatare a parbrizului sa fie adaptat anotimpului, tot pentru a nu avea parte de surprize neplacute.

Sofatul prudent nu este suficient, mai trebuie sa tineti cont si de alte reguli importante, printre care aceea legata de mentirea autoturismului cu motorul pornit ca sa se incalzeasca. Aceasta reprezinta o practica eronata, de evitat, deoarece, in primul rand, se polueaza atmosfera, iar in randul al doilea se uzeaza motorul in mod prematur. Puteti sa evitati aceste situatii daca nu o sa doriti sa va dezbracati geaca la momentul cand va urcati in autovehicul, ci doar dupa ce motorul s-a incalzit (si bineinteles, mai intai sa trageti pe dreapta, si nu sa o faceti in timpul mersului).

Ar mai fi destule sfaturi pentru a va pastra masina in bune conditii de functionare pe timpul iernii, insa cele de mai sus sunt de baza, de care trebuie sa tineti cont neaparat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *