Axa miopiei. Panou de navigare

axa miopiei

Indiferent de diagnostic, dacă ne uităm pe prescripţie vom vedea că pe ea apar termeni şi abrevieri necunoscute pentru noi.

terapie pentru deficiențe de vedere

Pe prescripția pentru ochelari, informațiile pentru ochiul drept OD apar înaintea informațiilor pentru ochiul stâng OS. Specialiştii vederii scriu astfel prescripția, pentru că atunci când ne consultă, primul ochi examinat este ochiul drept și apoi ochiul stâng.

Patologia oculară

Rețeta pentru ochelari conține și alți termeni și abrevieri. Iată în continuare care sunt aceştia.

SF Sfera. Acest termen indică puterea lentilelor, măsurată în dioptrii, prescrisă pentru a corecta miopia sau hipermetropia.

Meniu de navigare

În acest caz, corecția pentru miopie sau hipermetropie este sferică sau egală în toate meridianele ochiului. CIL Cilindru.

axa miopiei

Aceasta rubrică este necesară pentru axa miopiei indica puterea lentilelor pentru astigmatism. Dacă nu apare nimic în această coloană, nu aveți astigmatism, sau astigmatismul este atât de ușor, încât nu este necesar să  fie corectat cu ajutorul lentilele de ochelari.

dacă vederea la distanță se deteriorează

Puterea cilindrului apare întotdeauna după puterea sferică într-o rețetă pentru ochelari. AX Axa.

tehnica hipermetropiei

Aceasta descrie meridianul lentilei care nu conține nicio putere a cilindrului pentru a corecta astigmatismul. Axa este definită cu un număr de la 1 la axa miopiei Numărul 90 corespunde meridianului vertical al ochiului, iar numărul corespunde meridianului orizontal al ochiului.

Tratament naturist pentru miopie? | Opticas

Dacă o prescripție pentru ochelari include o putere a cilindrului, trebuie să includă și o valoare a axei care urmează puterii cilindrului. Axa este meridianul lentilei care este la 90 de grade faţă de meridianul care conține puterea cilindrului.

axa miopiei

ADD Adiţia. Aceasta este puterea de mărire adăugată, aplicată părții inferioare a lentilelor multifocale, atunci când, pe lângă dioptriile necesare miopiei, se adaugă și dioptrii pentru prezbiopie. Aceasta este puterea prismatică şi este prescrisă pentru a compensa problemele de aliniere a ochilor.

Cilindru la ochelari » Secțiunea: Forum medical

Doar un procent mic de prescripții pentru ochelari include prisma. DIP Distanţa inter-pupilară. Aceasta apare la finalul prescripţiei şi indică distanţa dintre centrele pupilelor celor doi ochi, care este foarte importantă pentru realizarea corectă a ochelarilor.

 • Vitamine pentru vedere de la bătrânețe
 • Reteta Oftalmologica Explicata
 • Patologia oculară | Anatomie si fiziologie
 • Cel mai bun medicament pentru restabilirea vederii
 • Blogul Optica Iris » Sfaturi utile » Cum sa interpretezi corect prescriptia medicala pentru ochelarii de vedere Cum sa interpretezi corect prescriptia medicala pentru ochelarii de vedere Probabil ca te-ai intrebat si tu ce semnifica toate cifrele si prescurtarile de pe prescriptia primita de la medicul oftalmolog in urma unui control oftalmologic.
 • Cobai ce viziune

Puterea sferică, puterea cilindrică și adiţia sunt în formă zecimală și, în general, sunt scrise în creşteri de sferturi de dioptrii 0,25 D. Valorile axei sunt numere întregi de la 1 la și semnifică numai o locație meridională, nu o putere.

Cele mai comune 3 tipuri de Astigmatism Există trei tipuri principale de Astigmatism: Astigmatismul Miopic. Unul sau ambele meridiane principale ale ochiului sunt afectate de miope.

Atunci axa miopiei dioptriile prismei sunt indicate în formă zecimală, în mod obișnuit apare doar o singură cifră după virgulă de exemplu, 0,5. Acestea sunt principalele categorii de informaţii care se completează pe o prescripţie pentru ochelari.

 1. Cilindru astigmatism
 2. Cum citim o prescripţie pentru ochelari – Despre ochi
 3. Vederea încețoșată aproape
 4. Cum sa interpretezi corect prescriptia medicala pentru ochelarii de vedere
 5. Accentuează vederea
 6. Test ocular Novocherkassk

Orice întrebări legate de prescripţie, le putem adresa cu încredere specialistului vederii.

Mai multe despre acest subiect