Viziunea Saramago

Viziunea Saramago

Recenzie Nu există istorie mai Viziunea Saramago decât aceasta. Chiar și abordarea nu este străină imaginarului colectiv: milioane de credincioși se îndoiesc și alte milioane de necredincioși susțin că Binele și Răul sunt fațetele aceleiași monede. Așadar, doar prin mici abateri de Viziunea Saramago o istorie arhicunoscută și de la un punct de vedere nu mai puțin popular, a Viziunea Saramago José Saramago un roman excelent și destul de citit.

vederea la distanță nu este clară

Istoria lui Isus, de la nașterea până la moartea sa, prin prisma problemei Răului din lumea asta, despre care nu se știe dacă e creația Diavolului sau, dimpotrivă, a lui Dumnezeu, așa cum vrea să sugereze romanul. Care ar fi, așadar, cele câteva ingrediente ce reușesc, într-un mod hai să-i zicem ca să fim în tonul subiectului miraculos, să Viziunea Saramago activă intrigă Viziunea Saramago și chiar să înfăptuiască schimbarea la față a înțelesurilor, deturnând sensurile Noului Testament pe un făgaș neașteptat?

El locuieste impreuna cu fiica sa Marta si ginerele Marcal intr-un mic sat care incearca sa supravietuiasca urbanizarii. La mica distanta se afla un mare Centru comercial, o cladire cu 48 de etaje, cu magazine, restaurante, baruri, piscine etc. Atunci cind cei de la Centru Viziunea Saramago instiinteaza pe Cipriano Algor ca nu mai au comenzi pentru produsele lui, olarul intelege ca viata sa nu mai are nici un sens. Ca si Eseu despre orbire sau Toate numele, romanul Pestera ne prezinta aceeasi viziune despre o lume a dezastrelor. In aceasta lume cosmaresca inventata de Jose Saramago, Centrul joaca acelasi rol pe care il are castelul lui Kafka, autoritatea suprema care Viziunea Saramago o societate de consum.

N-ar fi greșit să presupunem că includerea unor personaje excepționale în situații cotidiene este un truc care funcționează aproape întotdeauna, mai ales dacă posezi stilul original și inconfundabil al lui Saramago, și negreșit, dacă ești chiar Saramago.

Maria, la fel, o femeie chinuită de prea multe nașteri, dar, mai ales, de misoginismul soțului, obicei care este, mai degrabă, o caracteristică a epocii în care Iosif se încadrează perfect, este și Viziunea Saramago plină de nesiguranță și păcătoasă în cel mai femeiesc mod posibil, cu gândul mai mult la orînduirea celor ale casei, decât la cele cerești.

Viziunea Saramago hipotiroidismul vedere încețoșată

Totuși, într-o carte în care bărbații sunt Viziunea Saramago acțiunii principale, femeile sunt, fără îndoială, mai istețe, o viziune modernă integrată dibaci într-o atmosferă antică. Însă nu mă lasă inima să trec sub tăcere faptul că, în cazul meu, vraja s-a rupt la prima întâlnire a lui Isus cu Dumnezeu.

Viziunea Saramago picături pentru ochi de afine

Acesta din urmă este, consider, cel mai slab creat personaj al cărții. Chiar dacă înțeleg că el subscrie intenției autorului de a arăta cât de nedrept este acesta și ce lume strâmbă a creat din mofturile sale, mi-ar fi plăcut un personaj mai puternic pentru acest rol, care să fi atins măcar înălțimea personajului Diavol.

program special pentru computer pentru îmbunătățirea vederii ce vârstă dezvoltă hipermetropia

Dealtfel, chiar și Isus, după sus-menționata întâlnire, mi-a părut mai degrabă un Dănilă Prepeleac care a Viziunea Saramago mai mult de la Diavol, decât de la Dumnezeu, iar senzația aceasta de poveste nu m-a mai părăsit până la sfârșitul romanului, care și-a Viziunea Saramago, după mine, din autenticitatea pentru care își făcea atâtea griji autorul, la un moment dat.

Mai multe despre acest subiect