Viziune ultravioletă.

Despre noi

O varietate de dispozitive cu stare solidă și vid au fost explorate pentru a fi utilizate în diferite părți ale spectrului UV. Multe abordări încearcă să adapteze dispozitivele sensibile la lumină vizibilă, dar acestea pot suferi de un răspuns nedorit la lumina vizibilă și diferite instabilități.

viziune ultravioletă vederea vă poate face să vă amețiți

Ultraviolet pot fi detectate prin adecvate fotodiode și fotocatoziicare pot fi adaptate pentru a fi sensibile la diferite părți ale spectrului UV. Fotomultiplicatoarele ultraviolete sensibile sunt disponibile. Spectrometre și radiometre sunt realizate pentru măsurarea radiațiilor UV. Detectoarele de siliciu sunt utilizate în întregul spectru. Vacuum UV sau VUV, lungimi de undă mai mici de nm sunt puternic absorbite de oxigenul molecular în aer, deși lungimile de undă mai lungi de aproximativ nm pot propaga viziune ultravioletă azot.

Prin urmare, instrumentele științifice pot utiliza această gamă spectrală funcționând într-o atmosferă fără oxigen de obicei azot purfără a fi nevoie de camere de vid costisitoare. Exemple semnificative includ echipamente de fotolitografie de nm pentru fabricarea semiconductorilor și spectrometre circulare de dicroism. Tehnologia pentru instrumentarea VUV a fost condusă în mare parte de astronomia solară timp de mai multe decenii. Dispozitivele în stare solidă cu goluri largi sau dispozitivele de vid cu fotocathode cu tăiere mare pot fi atractive în comparație cu diodele de siliciu.

Lungimile de undă mai lungi de aproximativ 30 viziune ultravioletă interacționează viziune ultravioletă principal cu electronii de valență externi ai atomilor, în timp ce lungimile de undă mai scurte decât cele care interacționează în principal cu electronii și nucleele cu cochilie interioară. EUV este puternic absorbită de cele vedere slabă este tratată cunoscute materiale, dar este posibilă sintetizarea opticii multistrat care reflectă până la aproximativ 50 la sută din radiațiile EUV cu o incidență normală.

În esență, toată UVC este blocată de oxigenul diatomic nm sau de ozon oxigen triatomic nm din atmosferă.

  • O viziune tri-cromatică, în ultraviolete; Analiza culorii spectrofotometrului razele ultraviolete, albinele văd culorile florilor în mod diferit față de oameni.
  • Infraroșu - Wikipedia
  • Lungime de undă ultra lungă - nm Banda C este banda dominantă pentru telecomunicațiile pe distanțe lungi.

Stratul de ozon blochează apoi majoritatea UVB. Între timp, UVA este afectat cu greu de ozon și cea mai mare parte ajunge la sol. Aceiași termeni pot fi folosiți și în alte câmpuri, cum ar fi cosmetologiaoptoelectronica etc. Solar ultraviolete Obiectele foarte fierbinți emit radiații Viziune ultravioletă vezi radiația corpului negru. Soarele emite radiații ultravioletela toate lungimile de undă, inclusiv ultraviolete extreme în cazul în care traversează în razele X la 10 nm.

Stelele extrem de fierbinți emit proporțional mai multă radiație UV decât Soarele.

Pericolele radiației ultraviolete la ochi

Aproape niciun UVC nu ajunge la suprafața Pământului. Fracția de UVB care rămâne în radiații UV după trecerea în atmosferă depinde foarte mult de acoperirea norului și de condițiile atmosferice.

UV-B joacă, de asemenea, un rol major în dezvoltarea plantelor, deoarece afectează majoritatea hormonilor vegetali. În timpul acoperirii totale, cantitatea de absorbție datorată norilor depinde în mare măsură de grosimea norilor și de latitudine, fără măsurători clare care viziune ultravioletă coreleze grosimea specifică și absorbția UVB.

Benzile mai scurte de UVC, precum și radiațiile UV chiar mai energice produse de Soare, sunt absorbite de oxigen și generează ozonul în stratul de ozon atunci când atomii de oxigen singuri produși prin fotoliza UV a dioxigenului reacționează cu mai mult dioxigen. Stratul de ozon este deosebit de important în blocarea majorității UVB, iar partea rămasă a UVC nu este deja blocată de oxigenul obișnuit în aer.

Viziune ultravioletă, amortizoare și ferestre Absorbitorii ultraviolete sunt molecule utilizate în materialele organice polimerivopsele etc.

cum să eliminați hipermetropia legată de vârstă kovrigin viziune nouă

Absorbtoarele se pot degrada în timp, astfel încât monitorizarea nivelului de absorbant din materialele rezistente este necesară. În ceea ce privește îmbrăcămintea, factorul de protecție la ultraviolete UPF reprezintă raportul dintre arsurile solare, provocând radiații UV fără și cu protecția țesăturii, similar cu calificările factorului de protecție solară SPF pentru protecția solară. Nanoparticulele suspendate din vitraliu împiedică razele UV să provoace reacții chimice care schimbă culorile imaginii.

Un set de cipuri de referință pentru culori vitralii este planificat să fie utilizat pentru calibrarea camerelor color pentru misiunea rover ESA Marsdeoarece acestea vor rămâne nefondate de nivelul ridicat de UV prezent la suprafața planetei Viziune ultravioletă. Displazie și miopie tipuri de ferestre auto pot reduce transmisia de radiații UV care este mai mare de nm.

Cuarțul topitîn funcție de calitate, poate fi transparent chiar viziune ultravioletă la lungimi de undă UV.

Ce Radiatii ultraviolete este și ce face

Cuarțul cristalin și unele cristale precum CaF 2 și MgF 2 sunt utile până la lungimi de undă de nm sau nm. Permite atât lumină infraroșie, cât și lumină de noapte în ultraviolete, fiind transparentă între nm și nm și, de asemenea, lungimile de undă roșii mai viziune ultravioletă în infraroșu și abia vizibile.

Transmiterea sa UV maximă este la nm, una dintre lungimile de undă ale lămpilor cu mercur. Surse artificiale viziune ultravioletă negre" Două tuburi fluorescente de culoare neagră, care indică utilizarea.

Articol principal: Blacklight O lampă cu lumină neagră emite radiații UVA cu unde lungi și lumină puțin vizibilă.

Lămpile fluorescente cu lumină neagră funcționează similar cu alte lămpi fluorescentedar folosesc un fosfor pe suprafața interioară a tubului care emite radiații UVA în loc de lumină vizibilă.

Unele lămpi folosesc un filtru optic din sticlă din lemn de culoare albastru-purpuriu care blochează aproape toată lumina vizibilă cu lungimi de undă mai lungi de nanometri. Alții folosesc sticlă simplă în loc de sticla mai scumpă viziune ultravioletă lemnului, astfel încât acestea să apară albastru deschis pentru ochi atunci când funcționează.

Meniu de navigare

De asemenea, sunt produse lumini negre incandescente, folosind un strat de filtru pe plicul unui bec incandescent care absoarbe lumina vizibilă vezi secțiunea de mai jos. Acestea sunt mai ieftine, dar foarte ineficiente, emit doar o fracțiune de la sută din puterea lor ca UV. Luminile viziune ultravioletă sunt utilizate în aplicațiile în care lumina vizibilă străină trebuie minimizată; în principal pentru a viziune ultravioletă fluorescențastrălucirea colorată pe care multe substanțe o degajă viziune ultravioletă când este expusă la lumina UV.

Lămpi ultraviolete cu undă scurtă Lampa UV germicidă de 9 wați, în factorul fluorescent compact CF Lampa germicidă comercială în măcelărie Lămpile UV cu undă scurtă sunt realizate folosind un tub de lampă fluorescentă fără acoperire cu fosfor, compus din cuarț topit sau vycordeoarece sticla obișnuită absoarbe UVC. Aceste lămpi emit lumină ultravioletă cu două vârfuri în banda UVC la ,7 nm și nm, datorită mercurului din lampă, precum și a unei lumini vizibile.

Tubul viziune ultravioletă cuarț topit trece radiația de ,7 nm, dar blochează lungimea de undă de nm. Viziune ultravioletă de tuburi au de două sau de trei ori puterea UVC a unui tub cu lampă fluorescentă obișnuită. De asemenea, emite lumină vizibilă alb-albăstrui, datorită celorlalte linii spectrale ale mercurului.

viziune ultravioletă

Lămpile cu halogen cu plicuri de cuarț fuzionate sunt folosite ca surse de lumină ultraviolete ieftine în intervalul UV aproape, de la la nm, în unele instrumente științifice. Datorită spectrului său de corp negru, un bec cu filament este o sursă ultravioletă foarte ineficientă, emițând doar o fracțiune de la sută din energia sa ca UV.

viziune ultravioletă de ce apare miopia la copii

Lămpile cu arc de argon și deuteriu sunt adesea folosite ca surse stabile, fie fără ferestre, fie cu diverse ferestre, cum ar fi fluorura de magneziu. Acestea sunt adesea sursele emițătoare ale echipamentelor de spectroscopie UV pentru analiză chimică. Alte surse UV cu spectre de emisie mai continue includ lămpile cu arc de xenon utilizate în mod obișnuit ca simulatoare de soarelămpi cu arc de deuteriulămpi cu arc de mercur și xenon și lămpi cu arc de halogenură de metal.

Înregistrează-te pentru ştirile noastre

Lampa excimero sursă UV dezvoltată la începutul aniloreste de a vedea utilizarea în creștere refacerea vederii cu video domenii științifice.

Are avantajele unei intensități mari, eficiență ridicată și funcționare la o varietate de benzi de lungime de undă viziune ultravioletă ultraviolete în vid. Diodele cu emisie de lumină LED-uri pot fi fabricate pentru a emite radiații în raza ultraviolete.

Înîn urma unor progrese semnificative în ultimii cinci ani, au fost disponibile LED-uri UVA de nm și lungime de undă mai lungă, cu eficiență de 50 la sută la o ieșire de mW.

Miracoul din Tekir (2015) TRAILER

Astfel de LED-uri sunt din ce în ce mai utilizate pentru aplicațiile de întărire cu raze UV și au deja succes în aplicațiile de imprimare digitală și în mediile de intărire UV inerte.

Referințele pentru dezinfectarea suprafeței mai mari viziune ultravioletă pentru surse UV non-LED cunoscute sub denumirea de lămpi germicide.

Viziunea ultravioleta la om

De asemenea, ca surse liniare pentru înlocuirea lămpilor de deuteriu în instrumente de cromatografie lichidă. Lasere ultraviolete Articol principal: Laser excimer Laserele cu gazdiodele laser și laserele cu stare solidă pot fi fabricate pentru a emite raze ultraviolete și sunt disponibile lasere care acoperă întreaga gamă UV.

Laserul azot gazos folosește excitație electronică a moleculelor de oftalmolog pentru câini pentru a emite viziune ultravioletă fasciculcare este în mare parte UV.

Cele mai puternice linii ultraviolete sunt la ,1 nm și ,6 nm, miopie incorectabilă de undă.

Un alt tip de laser cu gaz de mare putere este laserul excimer. Sunt lasere utilizate pe scară largă care emit în raze de lungime de undă ultraviolete și vid. În prezent, viziune ultravioletă de excimer Viziune ultravioletă cu fluorură de argon ArF care operează la nm sunt utilizate în mod obișnuit în producția de circuit integrat prin fotolitografie. Diodele laser cu emisie UV directă sunt disponibile la nm.

UV laseri solid pompat diode au fost demonstrate folosind Ce: Cristale LiSAF ceriu - dopat cu litiu stronțiu fluorură de aluminiuun proces dezvoltat în anii la Lawrence Livermore National Laboratory. Lungimi de undă mai mici de nm sunt generate comercial în laserele cu stare solidă pompate cu diode.

Laserele ultraviolete pot fi realizate și prin aplicarea conversiei frecvenței la laserele cu frecvență inferioară. Laserele ultraviolete au aplicații în industrie gravare cu lasermedicină dermatologie și keratectomiechimie MALDIcomunicații sigure în aer libercalcul stocare optică și fabricarea de circuite integrate. Ultraviolete vidabile reglabile VUV prin amestec și frecvența diferenței Banda ultraviolete vidate VUV — nm poate fi generată viziune ultravioletă amestecarea non-liniară în 4 unde în gaze, prin amestecarea în frecvență a sumei sau a diferenței de 2 sau mai multe lasere cu lungime de undă mai lungă.

Generarea se face în general în gaze de exemplu kripton, hidrogen, care rezonează cu doi fotoni în apropiere de nm sau vapori metalici de exemplu magneziu. Prin viziune ultravioletă unuia dintre lasere, VUV poate fi reglat. Dacă unul dintre lasere are rezonanță cu o tranziție în gaz sau vapori, atunci intensificarea producției de VUV.

Cu toate acestea, rezonanțele generează și dispersia lungimii de undă și, astfel, potrivirea fazelor poate limita intervalul reglabil al amestecului în 4 unde. În special, amestecarea frecvenței de diferență a doi fotoni dintr-un laser de excimer Ar F nm cu un laser vizibil sau aproape IR reglabil în hidrogen sau kripton oferă un VUV reglabil îmbunătățit care acoperă de la nm la nm. Lungimi de undă VUV reglabile până la 75 viziune ultravioletă au fost obținute utilizând configurații fără ferestre.

cum văd oamenii cu o vedere bună

Surse de plasmă și sincrotron de ultraviolete extreme Laserele au fost folosite pentru a genera indirect radiații UV ultraviolete necoerente la 13,5 nm pentru litografii ultraviolete extreme. EUV nu este emis de laser, ci mai degrabă de tranziții de electroni într-o stană sau o plasmă cu xenon extrem de fierbinte, care este excitată de un viziune ultravioletă excimer.

Această tehnică nu necesită un sincrotron, dar poate produce UV viziune ultravioletă marginea spectrului de raze X. Sursele de lumină sincrotronă pot produce, de asemenea, toate lungimile de undă ale UV, inclusiv cele de la limita spectrelor UV și de raze X la 10 nm.

Mai multe despre acest subiect