Viziune subdezvoltată

viziune subdezvoltată

viziune subdezvoltată

Un teritoriu exploatat electoral, periodic, cu promisiuni niciodată îndeplinite. Suntem opt județe - 4 milioane de oameni - care speră în zadar de la politicieni desemnați de la centru o viziune consolidată pentru acest sfert de țară.

viziune subdezvoltată cum să aflăm câte dioptrii miopie

Politicile centraliste și-au dovedit cu fiecare ciclu electoral, de 30 de ani încoace, neputința și ineficiența. Moldova de azi este viziune subdezvoltată economic și fără voce politică pentru că e reprezentată în Capitală de politicieni mediocri și obedienți, care nu s-au solidarizat niciodată pentru a apăra interesele viziune subdezvoltată 4 milioane de alegători.

Politicieni care votează fără greș în conformitate cu linia partidului centralist, nu cu nevoile și cu interesele alegătorilor lor.

Blog de pandemie #47 De ce nimic nu are sens?

Moldova viziune subdezvoltată nevoie prin urmare de o voce clară, articulată, care să-i protejeze viziune subdezvoltată promoveze interesele. Cele opt județe ale Moldovei au probleme specifice - care țin de geografie, de infrastructură, de dinamica socială, de proiecția conștientă a unui viitor sănătos. Sunt ani de când Moldova plătește, discret, factura Unirii Principatelor.

Înde exemplu, regiunea Moldovei viziune subdezvoltată de trei ori mai multe drumuri modernizate decât Muntenia; un venit comunal pe cap de locuitor mai mare; mai multe târguri; moșii mai performante; o administrație care, după standardele epocii, era mai modernă și mai eficientă.

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

Azi Botoșaniul și Galațiul și-au pierdut vigoarea economică și pozițiile în top nu doar pentru că granițele României s-au extins, incluzând orașe transilvănene mari, ci pentru că au pierdut puncte, an de an, din cauza necruțătoarelor reguli ale centralismului. Centralismul a schimbat dramatic viitorul Moldovei.

 • Deci, subdezvoltarea a devenit sinonimă cu mezzogiornificarea.
 • A apărut Nr.
 • Un român spune verde în ochi de ce România e o țară subdezvoltată în interiorul #UE
 • Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, care susţine descentralizarea, a fost lansată luni

Singura regiune fără șosele! Sună cunoscut, nu-i așa?

viziune subdezvoltată mireasa pret ochi test

Suntem în secolul XXI și pierdem, ca viziune subdezvoltată, teren - pentru că nu ne reformăm administrația, nu ne stimulăm potențialul local, nu creăm context regiunilor să performeze.

Mai rău, bugetul public e tranzacționat, mai mult ca oricând, pentru scopuri complet străine de nevoile contribuabililor.

 • Pericolele la adresa națiunilor sunt însă mult mai mari și mai multe, iar armele cu care actorii internaționali se pot opune unul altuia sunt mult mai sofisticate.
 • Mezzogiornificarea României – O realitate dură
 • RELATII PUBLICE
 • Nici Moldova şi nici Bucovina nu există pentru Guvern, iar pentru aceste zone nu au existat bani la bugetul de stat aproape niciodată.
 • Puncte oarbe
 • Следовало признать, что надзор был очень сдержанным.
 • Около двадцати наших жителей уже сотрудничают с - И ты - один из .
 • Олвин оставил свое никуда не годное малеванье и угрюмо вперился в пустой на три четверти прямоугольник, который ему так хотелось заполнить Прекрасным.

A venit momentul să cultivăm șansele de dezvoltare ale regiunilor - și, implicit, șansele de dezvoltare ale întregii Românii. Acesta este, de fapt, interesul național: ca regiunile viziune subdezvoltată tureze motoarele, să se dezvolte, să atragă investiții și talente.

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, care susţine descentralizarea, a fost lansată luni

Descentralizarea înseamnă inteligență istorică, șanse de dezvoltare, promisiuni plauzibile de prosperitate generată de jos în sus. Înseamnă plasarea deciziei mai aproape de comunități. Descentralizarea înseamnă administrare modernă, flexibilă, rapidă, eficace.

recâștigați-vă vederea prin metoda bates

Procesul de regionalizare, aflat în dezbatere publică în - care ar fi permis în acești ani accesarea dinspre regiuni a fondurilor europene pentru infrastructură mare, de care Moldova are stringentă nevoie - a fost abandonat de administrația de la București fără vreo explicație.

Dezvoltarea României trebuie să fie rezultanta eforturilor marilor comunități regionale, care sunt direct interesate să valorifice oportunități - și deci vor fi mai rapide și mai eficiente.

ŞTIRILE ZILEI

Regiunile României trebuie, în plus, să se dezvolte simultan și echilibrat. Dezechilibrele nasc tragedii, reacții extreme, pericole greu de anticipat.

efectul picăturilor de ochi nu asupra vederii ce este astigmatica viziunii

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei va propune un model național de descentralizare administrativă - și de punere în acord a intereselor regionale cum să îmbunătățim ambliopia vederii obiectivele dezvoltării naționale. Credem că este timpul ca marile regiuni ale României să capete voce politică și putere administrativă pentru a relansa dezvoltarea țării, ținută acum pe loc de un hipercentralism ineficient, paralizant și antinațional.

Mai multe despre acest subiect