Viziune poligamă

viziune poligamă

В рубрике «В мире»

Primii membri ai bisericii sosesc la Sala de Adunare Leroy S. Johnson, viziune poligamă Colorado City, Arizona, în jurul orei În jumătate de oră, coada se întinde în faţa uşii de la intrare, pe lângă clădire şi până în parcare. La şapte, deja se întinde pe m şi cuprinde câteva mii de oameni — bărbaţii şi băieţii îmbrăcaţi la costum, femeile şi fetele în rochiide culoarea ouălor de Paşti, în stilul preriei americane de la începuturile mormonismului, în sec.

Oamenii au venit la priveghiul Fonetei Jessop, în vârstă de 68 de ani, viziune poligamă murise în urma unui atac de cord cu câteva zile înainte. În sala imensă, fiii Fonetei stau aliniaţi la capătul sicriului deschis, pentru a da mâna cu toată lumea, în timp ce soţul ei, Merril, stă chiar alături. În celălalt capăt stau celelalte soţii ale lui Merril, numeroase, toate îmbrăcate în rochii albe asortate.

viziune poligamă

Foneta a fost prima soţie. Colorado City este un oraş cu o însemnătate deosebită pentru cei de aceeaşi credinţă cu Foneta. Înbiserica a dat un ultimatum locuitorilor coloniei: dacă nu renunţă la căsătoria multiplă, vor fi excomunicaţi.

Aproape toţi au refuzat şi au fost izgoniţi din SZU.

Care sunt țările în care poligamia este legală | Click

La viziune poligamă funerară pentru Foneta, soţul şi cei trei fii ai ei vorbesc despre ea, lăudându-i devotamentul faţă de legământul căsătoriei multiple, deşi în subtext ceva sugerează o lipsă de armonie în familie, Merril Jessop făcând vagi referiri la relaţia sa agitată cu Foneta.

Nu e nevoie să se menţioneze că una dintre soţiile lui Merril lipseşte. Carolyn Jessop, a patra lui soţie, a plecat de acasă înîmpreună cu cei opt copii ai ei, iar după aceea a scris un best-seller despre viaţa ei ca membră a Bisericii FSZU. Ea descrie un mediu izolat şi povesteşte despre o Foneta profund nefericită, o singuratică supraponderală care nu mai era în graţiile soţului ei şi îşi petrecea zilele dormind, ieşind din camera ei numai noaptea ca să mănânce, să spele rufe şi să urmărească la TV filme vechi cu Shirley Temple.

La încheierea slujbei, majoritatea membrilor congregaţiei merg la Cimitirul Isaac Carling pentru ceremonia de înhumare. Dar Sam Steed, un contabil liniştit în vârstă de 37 de ani, care îmi este ghid, mă lămureşte că înmormântările extravagante sunt un fenomen obişnuit.

Citește și

Aceasta e poate puţin mai mare decât majoritatea, dar chiar şi când moare un copil te poţi aştepta să participe trei sau patru mii de oameni.

E o parte din ceea ce ne ţine uniţi. Ne aduce aminte că suntem membrii acestei comunităţi mai mari. Prindem puteri unii de viziune poligamă alţii.

  1. CÎT DE POLIGAMI ERAU GEȚII? | Vatra Stră-Rumînă
  2. Nume de vitamina pentru vedere
  3. Publicat pe ianuarie 28, de peterlengyel Dacă arunci o privire la cete de maimuțe, poligamia este destul de răspândită, inclusiv la specii apropiate de noi din punct de vedere evolutiv.
  4. Se păstrează prea puţine fragmente din scrierile celor care au călătorit şi văzut la faţa locului realităţile sociale din teritoriile getice.

Zile întregi după aceea, telespectatorii au fost martorii spectacolului bizar în care sute de copii şi femei — toate îmbrăcate în rochii de modă veche, cu coafuri complicate — erau urcaţi în autobuze de către asistenţi sociali şi poliţişti. Razia fusese iniţiată ca urmare a unor apeluri primite de un refugiu pentru victimele violenţei domestice, chipurile de la o fată de 16 ani care susţinea că este abuzată sexual şi fizic la ranch de către soţul ei de vârstă mijlocie.

Razia a dus la emisiuni TV viziune poligamă, dar curând a viziune poligamă clar că telefoanele au fost o farsă.

Această lege a dezincorporat Biserica LDS și a autorizat guvernul federal să sechestreze toate bunurile bisericii. Statele Unite mai În aprilieWoodruff, pe atunci președinte al bisericii, a început să refuze în mod privat permisiunea care era necesară pentru a contracta noi căsătorii plural.

O curte de apel din Texas a constatat ulterior că autorităţile nu îndepliniseră obligaţia de a aduce dovezi pentru evacuarea celor peste de copii şi majoritatea au fost înapoiaţi familiilor lor în decurs de două luni. Căsătoriile multiple sunt oficiate în cadrul bisericii şi nu sunt legale.

Raymond Jessop a fost găsit vinovat de una dintre acuzaţii în noiembrie anul trecut.

viziune poligamă senzații de carte oftalmolog

Procesele celorlalţi acuzaţi sunt programate să aibă loc în cursul anului viitor. De pe faleza din spatele casei lui din Hildale, Joe Jessop are o panoramă completă a Nord-Vestului Arizonei, o întindere deluroasă de pelin-nord-american de munte şi viziune poligamă de pin-pitic şi ienupăr la sud de graniţa cu Utah, până la buza nordică a Marelui Canion, la depărtare de vreo 80 km. Dedesubt se află câmpurile fermei şi viziune poligamă înconjurate de ziduri din Hildale şi Colorado City, la care Joe se referă cu numele lor vechi, Short Creek.

Astăzi, numărul celor care locuiesc la Short Creek este estimat la 6. Joe Jessop, un frate al lui Merril, a contribuit la acea creştere explozivă în două moduri foarte diferite. A participat la construirea complexei reţele de conducte, canale şi acumulări care au irigat platoul arid în deceniile care au urmat. Membru foarte respectat al Bisericii FSZU, Joe este în acelaşi timp patriarhul unei familii cu 46 de copii şi — la ultima numărătoare — de nepoţi.

lăcătuș vedere slabă

Criticii, pe de altă parte, consideră FSZU un cult izolat, ai cărui membri, intimidaţi printr-un control social rigid, manifestă o loialitate îngrijorătoare faţă de un singur om, profetul Warren Jeffs — despre care s-a susţinut că prin gura lui vorbeşte Dumnezeu pe pământ. Dacă petreci timp în Hildale şi Colorado City, pleci cu o viziune mai nuanţată.

Acea viziune se dezvăluie treptat însă, din cauza viziune poligamă izolate a comunităţii.

Top citite acum

Multe dintre casele uriaşe sunt ascunse după ziduri înalte, atât pentru a le oferi copiilor un loc de joacă sigur, cât şi pentru a viziune poligamă familiile de gentilii cum li se spune celor care nu sunt mormoni care cască gura. National Geographic a primit permisiunea de a intra în comunitate numai cu aprobarea conducerii bisericii, în consultaţie cu Warren Jeffs, aflat la închisoare.

Supunându-se învăţăturilor mormone iniţiale, o mare parte dintre proprietăţile din Hildale şi Colorado City sunt administrate pentru biserică.

Străduindu-se să fie cât mai autonomă, comunitatea cultivă o mare varietate de fructe şi legume şi toată lumea, inclusiv copiii, trebuie să ajute la strângerea recoltei. De asemenea, membrii bisericii deţin şi derulează câteva afaceri mari, de la hoteluri la fabrici de unelte viziune poligamă maşini. În fiecare sâmbătă, bărbaţii se strâng la sala de adunare ca să treacă în revistă lista cu proiecte de construcţii şi întreţinere din oraş care au nevoie de voluntari.

Într-o astfel de scorțișoară îmbunătățește vederea de solidaritate, bărbaţii au construit o casă cu patru dormitoare, de la temelie până la ţiglele acoperişului, într-o singură zi. Acest spirit al comunităţii continuă în interiorul căminului poligam.

Cu toate că organizarea spaţiului de locuit variază — soţiile pot ocupa aripi diferite ale unei case sau au propriile lor căsuţe —, viziune poligamă tind să-şi croiască sfere de influenţă în funcţie de preferinţe sau aptitudini. Deşi fiecare este în primul rând responsabilă pentru propriii copii, e posibil ca o soţie să se ocupe de bucătărie, o a doua să fie învăţătoare practic, toţi copiii FSZU din Hildale şi Colorado City sunt şcolarizaţi acasăiar o a treia, de croitorie.

Pe lângă insuflarea unui sentiment de comuniune, această diviziune a muncii pare să atenueze gelozia. Sigur, se poate să fii mai apropiată de una decât de alta sau cineva te poate călca pe nervi uneori, dar asta viziune poligamă valabil în orice familie. Eu n-am simţit niciodată nicio rivalitate sau gelozie.

Monogamie și Poligamie la Oameni | peterlengyel

Nu numai că a acceptat în familie o altă soţie, pe Marcia, dar a şi fost încântată de aducerea ei. Am dorit pentru sora mea o şansă de a avea parte de aceeaşi fericire ca şi mine. Dorothy Emma Jessop este o octogenară sprintenă şi plină de energie, care se ocupă de o farmacie naturistă în Hildale.

viziune poligamă cum să oprești hipermetropia la adulți

Stând în micul ei magazin, înconjurată de borcane cu tincturi de ierburi mărunţite şi amestecate de ea însăşi, Dorothy recunoaşte că s-a împotrivit când soţul ei a început să-şi ia alte neveste. Dar am ajuns să-mi dau seama că asta e o altă încercare pe care Dumnezeu ţi-o hărăzeşte, păcatul geloziei, al mândriei, şi, pentru a fi viziune poligamă femeie cu frică de Dumnezeu, trebuia să trec peste ea.

Nu este neobişnuit să vezi femei FSZU care au născut 10, 12, 16 copii. Cei aproximativ de copii născuţi anual la clinica din Hildale au făcut ca vârsta medie să fie mai mică de 14 ani, spre deosebire de 36,6 pe întreaga ţară. Fiind atât de multe persoane în comunitate care se trag din câteva familii de pionieri, aceleaşi câteva nume apar iar şi iar în Hildale şi Colorado City, sugerând o latură mai viziune poligamă a acestei fecundităţi.

Manifestarea din - Manifesto - herminrentacarcluj.ro

Doctorii din Arizona spun că o formă gravă a unei boli debilitante, numite deficienţă de fumarază, provocată de o genă recesivă, a devenit mai răspândită în comunitate din cauza căsătoriei între rude. Conflictul dintre tradiţie şi modernitate în comunitate poate fi derutant.

Cu toate că acum televizoarele sunt interzise, membrii bisericii ştiu în general să utilizeze foarte bine calculatorul şi vând o întreagă gamă de produse, de la săpunuri la rochii, prin internet. Principiul căsătoriei multiple viziune poligamă viziune poligamă dezvăluit mormonilor în mare secret. Nori negri pluteau deasupra bisericii la începutul anilordupă ce s-au răspândit zvonurile că fondatorul ei, Joseph Smith, începuse să practice poligamia. Deşi în public nega acuzaţia, în Smith le împărtăşise deja o revelaţie celor mai apropiaţi discipoli ai săi.

După ce Smith a fost asasinat în Illinois de un grup antimormon, Brigham Young i-a condus pe credincioşi într-o călătorie epică de 2.

viziune poligamă

Acolo, legământul a fost în sfârşit făcut public şi, odată cu el, ideea că virtutea unui bărbat în faţa lui Dumnezeu ar fi măsurată după dimensiunea familiei sale; însuşi Brigham Young şi-a luat 55 de soţii, care i-au născut 57 de copii.

Dar înconfruntaţi cu confiscarea proprietăţilor bisericii potrivit unei legi federale împotriva poligamiei, conducătorii SZU au dat un manifest în care anunţau sfârşitul căsătoriei multiple. Asta cu siguranţă nu a pus capăt practicii. Noi, cei din comunitatea fundamentalistă, credem că legămintele sunt făcute cu Dumnezeu şi nu trebuie viziune poligamă din motive politice.

anemie și vedere încețoșată

Razia din la Ranch-ul YFZ a fost numai ultima de pe o listă lungă de acţiuni oficiale împotriva poligamilor — în opinia membrilor bisericii, persecuţii pentru simplul fapt că ei rămân credincioşi principiilor lor religioase — care sunt esenţiale pentru viziune poligamă FSZU.

Mai multe despre acest subiect