Perspectiva comportamentală

perspectiva comportamentală

Știința comportamentală și dezvoltarea: lista de lectură Știința comportamentală și dezvoltarea: lista de lectură 01 Mai Dacă nu ați urmărit prezentarea în stil TED talks a lui Sendhil Mullainathan privind soluționarea problemelor sociale perspectiva comportamentală ajutorul unui imboldvă recomand cu ardoare, deoarece aceasta explică impactul practic pe care îl poate avea știința comportamentală asupra vieții noastre cotidiene și potențial, asupra lucrului de dezvoltare.

ce medicamente redau vederea

Aș recomanda de asemenea interviul despre economia comportamentală și dezvoltarea cu Saugato Datta cercetător științific invitat al Centrului pentru Politica de Dezvoltare Globală.

Am studiat știința comportamentală pentru dezvoltare în cadrul pregătirii pentru un eveniment pe tema dată.

Pregătirea a inclus cercetarea amănunțită a subiectului și citirea multor materiale. Deoarece multe lucruri în sectorul de dezvoltare sunt relativ noi pentru știința comportamentală și metoda de aplicare a acesteia față de dezvoltare, am hotărât să mă împărtășesc cu resursele pe care le-am găsit, în caz că sunteți interesați să aflați mai multe. Nu este o listă completă, prin urmare sugestiile sunt binevenite!

efectul antipsihoticelor asupra vederii

Suplimentar la informațiile de la instituțiile din domeniul economiei comportamentale pentru dezvoltare, cum sunt Perspectiva comportamentală Daneză Nudging și Unitatea Nudge din UKcare are o serie de studii de caz și cercetări în aplicarea științei comportamentale în politica publică,  recomand următoarele: Cărți Imbold, îmbunătățirea deciziilor privind sănătatea, bunăstare și fericire  de Richard H.

Thaler și Cass R.

Strategii de identificare a comportamentelor indezirabile a      strategia de vizualizare a rolului b      descrierea si inventarierea comportamentelor c      strategia dialogarii si inversarii rolului. Strategii de schimbare a comportamentelor indezirabile a      strategia contractelor comportamentale si a procedeelor de intarire b      strategia practicii negative c      strategii operante de intarire acestea au fost ale lui Skinner d      strategia modelarii indirecte e      strategia monitorizarii sau autocontrolului. Relatia de consiliere In cadrul consilierii de tip cognitiv-comportamental, relatia dintre consilier si client e o relatie directiva. Specialistul are un rol activ, implicand in mod echilibrat atat procese de orientare, ghidare, cat si de perspectiva comportamentală, parteneriat.

Dat fiind faptul că majoritatea deciziilor luate de oameni suntem ființe UMANE și nu ECONS sunt previzibil iraționale și inconștiente, aceste decizii pot fi influențate de modul de alegere sau contextul lor reprezintă un cadru sau cum este organizată arhitectura alegerii, în exprimarea perspectiva comportamentală. Conform definiției lui Thaler și Sunstein, imboldul este oricare aspect al arhitecturii alegerii care perspectiva comportamentală comportamentul oamenilor într-o măsură previzibilă fără interzicerea oricăror opțiuni sau schimbarea perspectiva comportamentală a stimulentelor economice.

ganoderma și viziunea

Logica înrădăcinării imboldului în politica publică de către guverne este de a influența comportamentul oamenilor pentru a îmbunătăți educația, sănătatea sau bunăstarea lor fără constrângere sau presiune monetară.

Mai multe despre acest subiect