Miopie greșită. Facilitati de tratament

Curiozitate ochelari de vedere - Forumul Softpedia

Strabismul este o afectiune oculara in care axele celor doi ochi nu sunt paralele miopie greșită nu privesc in aceeasi directie. Strabismul poate fi: convergent, cand ochii sunt deviati spre nas Divergent, cand ochii sunt deviati catre ureche Vertical cand un ochi este mai sus si celalalt mai jos Combinat cand o deviatie orizontala se asociaza cu o deviatie verticala.

selectarea ochelarilor prețuri de acuitate vizuală amețeli pierderea bruscă a vederii

Strabismul poate fi manifestat tot timpul sau intermitent. Exista si alte forme mai rare de strabism in care ochii apar nealiniati doar in anumite pozitii ale privirii. Uneori acest tip de strabism determina o pozitie vicioasa a capului.

valoarea tabelului de testare a viziunii vederea s-a deteriorat după

miopie greșită Cauzele strabismului Cauzele strabismului pot fi multiple. In foarte multe dintre cazurile de strabism aparute la copil, motivele aparitiei bolii raman necunoscute, insa alte cauze pot fi ereditatea, viciile de refractie, vederea miopie greșită a unui ochi din diverse motive leziuni ale fundului de ochi, cataracta, tumori intraoculareafectiuni neurologice, afectiuni ale orbitei, afectiuni ale muschilor oculari, tumori si malformatii intracraniene etc.

Transmitere Strabismul nu are un patern de transmitere genetica, insa riscul de aparitie al acestuia in familiile in care exista cazuri de strabism este mai mare.

solarizarea vederii

In cazurile in care strabismul este secundar unei patologii oculare, complicatiile fara tratament depind de cauza ce a produs strabismul. Examinarea are ca scop decelarea cauzei care a produs strabismul si decizia asupra tipului de tratament necesar.

miopie greșită

Investigatii si analize necesare De cele mai multe ori un examen oftalmologic complet ce include si examenul ortoptic este suficient. Rar, miopie greșită anumite forme de strabism se pot face investigatii imagistice ale muschilor extraoculari.

tehnici de restaurare a vederii fapte de vedere umană

Mai multe despre acest subiect