Miopia slabă.

Corectia optica

Tratament[ modificare modificare sursă ] Presbitismul miopia slabă poate fi tratat, dar pierderea abilității de focalizare a ochilor poate fi corectată prin folosirea de lentile de corecție, fie sub forma ochelarilor ori a lentilelor de contact.

miopia slabă hipermetropie de exerciții oculare

Dacă persoana în cauză suferă și de deficiențe de refracțieatunci corecția se poate face folosind fie lentile bi- sau trifocalefie lentile progresive. Uneori doar adăugarea unor lentile bifocale poate rezolva problema.

îmbunătățiți vederea prin post

Pe măsura înaintării miopia slabă vârstă, odată ce fenomenul prezbitismului se amplifică, corecția vederii constă în ajustarea continuă a lentilelor la noua situație. După vârsta de 60 de ani, ochii pierd de obicei cea mai mare parte a elasticității lor.

miopia slabă

Totuși combinația corectă de lentile se poate găsi pentru orice situație particulară. De asemenea, există persoane care la orice vârstă au nevoie doar de ochelari de citit. Unele persoane, care suferă de ambele condiții ale prezbitismului, preferă lentile de contact care corectează miopia pentru un ochi și hipermetropia pentru celălalt.

scăderea vederii de la medicamente influența factorilor externi asupra vederii

Această metodă se numește "monoviziune. Există astăzi o întreagă gamă de microintervenții chirurgicale pe ochi care pot reda vederea normală, pentru cei care nu vor să folosească ochelari sau lentile de contact.

Mai multe despre acest subiect