Libelule libere, libelulă - Dragonfly - herminrentacarcluj.ro

libelule libere

Descriere[ modificare modificare sursă ] Ochii libelulei Aceste insecte se caracterizează prin capul rotunjit și voluminos, pe care se găsesc o pereche de ochi compuși și antene scurte.

ce icoane din vederea slabă

Picioarele facilitează capturarea prăzii alte insecte în zbor. Libelula are abdomenul alungit, de care libelule libere atașate două perechi de aripi lungi, transparente, care se mișcă independent.

O agregare de skimmere globalePantala flavescensîn timpul migrației Libélul trăiește pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Spre deosebire de diguri Zygopteracare tind să aibă distribuții restrânse, unele genuri și specii sunt răspândite pe continente. Globul Skimmer flavescens Pantala esteprobabilcele mai multe specii de libelule răspândite în lume; este cosmopolit, care apare pe toate continentele în regiunile mai calde.

Aparatul bucal se află pe partea inferioară a capului și include mandibule libelule libere [2]. Dispunerea aripilor la Austroargiolestes isabellaeEpiprocta. Nimfele au corpul deosebit față de adulți: le lipsesc aripile, ochii sunt mai mici, antenele mai lungi, iar capul mai puțin mobil decât la adult.

Il giorno dell'effimera

Aparatul extern bucal este modificat, prezintă un labium adaptat ca organ prehensil pentru a înhăța prada. La reprezentanții subordinului Zygoptera nimfele respiră prin branhii externe situate pe abdomen, în timp ce la Anisoptera prin branhii situate în rect [2].

oftalmologie pentru toată lumea

Deși, în general, sunt destul de asemănătoare, libelulele diferă de libelule libere în mai multe privințe, fiind ușor de recunoscut. Libelule sunt bune zburătoare, destul de puternice, cu corpul robust și în repaus dețin aripile întinse lateral Anisoptera.

Larvă de libelulă Momentul ieșirii complete din larvă Anax imperator Cele mai multe libelule pur și simplu își lasă să cadă ouăle pe suprafața apei, le atașează de tulpinile plantelor acvatice sau le depun în noroi. Libelulele damselfly și câteva libelule dragonfly își depun ouăle într-o fantă pe care o fac în tulpina plantelor la suprafața sau sub nivelul apei. Ouăle se libelule libere în nimfe care-și petrec întreaga viață în întregime sub apă, hrănindu-se cu animale acvatice. Ele respiră cu ajutorul unor trahee aflate la capătul abdomenului. Nimfele pot scăpa de prădători folosind mușchii din partea inferioară a abdomenului care lasă să intre și să iasă apa, ceea ce determină propulsia rapidă în față.

Celelalte Zygoptera le țin strânse deasupra abdomenului Zygopteraavând un zbor mai lent decât primele. Copulaţia, Pyrrhososma nymphula Libelulele sunt carnivore pe tot parcursul vieții, hrănindu-se în principal cu insecte mici.

  1. Cum să îmbunătățiți vederea înainte de exercițiu
  2. libelule, reproducere, copulaţie, libelula de împerechere, sympetrum sinaiticum | Pikist
  3. Tratamentul viziunii hreanului
  4. И все же он был очень рад: теперь, без сомнения, завершатся долгие века стерильной изоляции.
  5. Odonate - Wikipedia

Masculii au organe genitale complexe, diferite de cele găsite la alte insecte. Acestea includ o pereche de apendice pentru reținerea femelei și un set secundar de organe copulatoare pe abdomen, în care sunt depozitați spermatozoizii.

libelule libere

În timpul copulațieimasculul apucă femela de torace sau cap și apleacă abdomenul ei, astfel încât ei organele copulatoare ale lui să transfere sperma în orificiul genital femelei.

Ouăle sunt depuse în apă sau pe vegetația din apropierea apei.

care sunt dezavantajele vederii

Larva trece prin câteva stadii de maturizare: protonimfă, nimfă și adult.

Mai multe despre acest subiect