Iradierea vederii

iradierea vederii

Se manifesta prin pompier cu vedere slabă transparentei cristalinului. In mod normal aceasta lentila este perfect transparenta si asigura focalizarea imaginii pe retina, adica vederea clara. SIMPTOME: Cel mai frecvent pacientii cu cataracta descriu o incetosare progresiva a vederii, cu scaderea sensibilitatii la contrast si denaturarea culorilor acestea par mai terne, mai intunecate.

Se clasifică în mai iradierea vederii categorii: senilă — apare în urma tulburării nutriției cristalinului la unele persoane trecute de vârsta de 50 de ani, cel mai iradierea vederii din cauzavarstei si altor patologii cum ar fi diabetul zaharat.

20 viziune cât este restabiliți vederea la minus 1 5

Se caracterizează prin schimbarea treptată a culorii pupilei în alb-cenușiu, scăderea progresivă a vederii și, uneori, prin dublarea sau deformarea imaginii. Are diferite forme: zonală, capsulară anterioară, capsulară posterioară și nucleară.

Factori de aparitie ai cataractei : varstaereditatea, boli genetice anomalii cromozomiale 2.

din ce viziune la distanță este verificată

Culorile par lipsite de intensitate sau șterseochelarii nu mai sunt un ajutor cu necesitatea schimbarii relativ frecvente iradierea vederii ochelarilor.

Tratament : Cataracta se opereaza cand stadiul evolutiv interfereaza si impiedica activitatea zilnica normala a pacientului.

iradierea vederii orb cu viziune reziduală

Cataracta nu este o urgenta de tratament: ea nu trebuie insa amanata mult, deoarece in stare avansata iradierea vederii mai dificil de operat, riscurile sunt mai mari, iar iradierea vederii postoperatorie poate fi mai lenta. Este foarte important de retinut ca exista 3 lucruri principale care se intampla atunci cand operatia de cataracta este amanata excesiv sau nu se face la timp: pacientul vede prost o perioada mai lunga de timp, chinuindu-se fara motiv; operatia va fi mai dificilă implicand riscuri mai mari; recuperarea este mai anevoioasa.

iradierea vederii în 14 zile mi-am revenit la vedere

Va rugam sa completati campurile de mai jos

Mai multe despre acest subiect