Impozit viziune

impozit viziune îmbunătățirea vederii acasă

Mic ghid fiscal și contabil privind sponsorizarea Fundația Regală Margareta a României Mic ghid fiscal și contabil privind sponsorizarea Legea sponsorizării și Codul fiscal Legea sponsorizării și Codul fiscal permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit sau pe venit să ofere sponsorizări organizațiilor din anumite domenii spre exemplu organizațiilor caritabile și să beneficieze de facilități fiscale, în anumite condiții prevăzute de lege.

Cheltuiala cu sponsorizarea oferită nu este o cheltuială deductibilă fiscal, dar poate reprezenta un credit fiscal, adică poate reduce impozitul pe profit de plată cu suma integrală impozit viziune impozit viziune oferite.

cum să economisești vederea

impozit viziune Contribuabilii care efectuează sponsorizări au sport pentru hiperopie de a depune declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor    Formularulaferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective. Astfel, facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma respectivă către o organizație fără scop lucrativ cu particularitățile menționate și nu în contul impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

impozit viziune viziune și exercițiu

Pentru a fi inclus în calculul impozitului pentru perioada respectivă, contractul de sponsorizare trebuie încheiat iar plata trebuie efectuată în cadrul perioadei de referință. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata impozit viziune efectuată până la finele anului.

test de vedere bunica shosho consecințele deficienței de vedere

Conform Codului fiscal, atunci când cheltuielile legate de sponsorizare depășesc, în perioada de referință, limitele permise pentru credit fiscal, diferența de impozit viziune care nu a putut fi scăzută din impozitul datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive  în exemplul de mai jos există o diferență de 3.

Recuperarea acestor sume în scop de credit fiscal se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului.

corectarea vederii fără chirurgia liliecilor medicament pentru revenirea vederii

Exemplu calcul credit fiscal sponsorizare, în cazul unui plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor considerăm o microîntreprindere fără salariați O microîntreprindere fără salariați are la sfârșitul trimestrului o bază de venit impozabil de Având în vedere o sumă de sponsorizare de 5.

Mai multe despre acest subiect