Hipermetropie dex. Miopie, hipermetropie sau presbiopie? Aflati cum le puteti corecta!

hipermetropie dex

Hipermetropia este cauzata de un viciu de refractie, caracterizat printr-un deficit de convergenta ce face ca imaginea obiectelor sa se formeze in spatele retinei.

hipermetropie dex verificarea testului de vedere

De aceea, la nivelul maculei zona de acuitate vizuala maxima lumina se proiecteaza sub forma unui cerc luminos, responsabil de vederea neclara, ceea ce produce scaderea acuitatii vizuale pentru departare dar si pentru apropiere. Persoanele ce sufera de hipermetropie vad totusi relativ mai bine la distanta, desi vad obiectele departate mai aproape decat sunt in realitate.

glucozamină pentru vedere din multe puncte de vedere

Aceste persoane au de cele mai multe ori probleme in a focaliza imaginile apropiate si nu pot realiza activitati precum cititul sau cusutul. Trebuie obligatoriu copiilor sa li se faca un control foarte amanuntit  cu cicloplegie.

viziune audiobook chirurgie de restaurare a vederii fără laser

La cei tineri, copii si adolescenti, se face prin portul corectiei optice ochelari sau lentile de contact. Daca pacientul trece de 18 ani hipermetropie dex are dioptria stabila un an calendaristic, poate sa-si faca tratamentul chirurgical laser, chirurgie refractiva.

viziune și boală myopia hyperopia astigmatism

Posibilitatea realizarii tratamentului depinde de aspectul topografic al corneei. Hipermetropie dex nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID. L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament.

hipermetropie dex se poate deteriora vederea din orz

Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Mai multe despre acest subiect